14 en 15 maart: Supermoto in Mettet

Het Circuit Jules Tacheny ontvangt komend weekend de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto. Het evenement telt mee voor zowel het Belgisch als Nederlands Supermoto Kampioenschap en de BeNeCup 2020. Zo’n 180 rijders zullen aan de startgrid verschijnen, waaronder Kevin Vieillevoye, de huidige titelhouder.

De competitie zal gespreid worden over twee dagen, en dat is nieuw. Dat komt door de nieuwe categorie ‘Mini-Motards’. Deze categorie biedt jongeren tussen 8 en 15 jaar de kans om zich te bewijzen op het circuit. Daarnaast zijn er nog de categorieën ‘Prestige’, ‘Euro-Nationals’ en ‘Nationals’.  

Op zaterdag 14 maart gaat de vrije training en kwalificatie van start. Op zondag beginnen de races, 2 per categorie. Het weekend wordt afgesloten met een Superfinale, die Belgische en Nederlandse Supermoto-piloten samenbrengt. De winnaars van de verschillende categorieën ontvangen een gratis inschrijving voor de Coyote Superbiker, van 9 tot 11 oktober, in Mettet. Daar komt de top van de Supermoto-wereld samen.  

Deel

Gerelateerde artikels