15 procent minder inschrijvingen van scooters en motorfietsen

In het eerste kwartaal van 2020 althans. Dat komt door de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus in te perken. Voor de eerste drie maanden van dit jaar noteert FEBIAC 14,8% minder inschrijvingen.

Januari 2020 was een echte topmaand qua inschrijvingen. Toen steeg, in vergelijking met januari 2019, het aantal nieuwe ingeschreven motorfietsen en scooters met 37,2%. In februari 2020 kenden we een iets mindere groei, maar in de eerste 2 maanden van dit jaar was de groei toch met 6,8% toegenomen in vergelijking met de eerste 2 maanden van vorig jaar.

Verplichte sluiting

De handelaars in de tweewielerbranche zijn sinds midden maart verplicht om hun deuren te sluiten, en dat nog ten minste tot 19 april. Daardoor zal april ook geen topmaand zijn qua inschrijvingen. Het eerste half jaar is doorgaans goed voor 2/3e van nieuwe inschrijvingen op jaarbasis. Maar FEBIAC verwacht, indien de coronamaatregelen op 19 april afgeschaft worden, een verschuiving naar mei en juni.

Vertraging in uitlevering en productie

Er moet ook rekening gehouden worden met de vertraging van de uitlevering van nieuwe scooters en motorfietsen. Verschillende fabrikanten hebben hun productie stopgezet om hun medewerkers van het coronavirus te vrijwaren.

Hieronder ziet u een vergelijking tussen de 10 populairste modellen van 2019 en 2020:

 class=

Deel

Gerelateerde artikels