GP Products doet het weer: BMW M 1000 R SV

GP Products Signature Series BMW M 1000 R SV

Bezige bijtjes daar, bij GP Products. De sleutels van de Ducati Streetfighter V4 S waren amper aan de nieuwe eigenaar overhandigd, of de hofleverancier van high-end aftermarket-onderdelen had al een nieuwe motor in het vizier: een BMW M 1000 R.

Inspiratie voor deze nieuwste Signature Series build is de 2024 Range Rover Sport SV First Edition, een hyperexclusieve SUV met een 4.4-liter V8 Twin-Turbo benzinemotor die goed is voor 635 pk en een uitrusting waar de gemiddelde supercar bleek bij wegtrekt. Mag ook wel voor die prijs, het ding kost bijna 300.000 euro en is trouwens volledig uitverkocht. Nee, je kunt er niet in wonen, mocht je je dat afvragen, wat voor dat geld overigens óók wel zou mogen. Aangezien het blok van deze idioot dure Range Rover bij BMW gebouwd werd, was het canvas voor GP Products’ nieuwe special snel gekozen: dat moest opnieuw een M 1000 R worden.

GP Products Signature Series BMW M 1000 R SV

Naar goede gewoonte werd de donormotor volledig gestript, zodat de dames en heren bij Unlimited Colors hun ding konden doen met het kuipwerk terwijl  Buxur Suspension aan de gang ging met de ophanging. Net zoals bij eerdere builds leverde ook Ilmberger Carbon een indrukwekkende bijdrage, geen vierkante millimeter op deze motor ontsnapt aan een laagje carbon. Ook Dymontech deed een duit in het zakje voor de custom carbon behuizing van de batterij- en koplamp: elementen die niet meteen in het oog springen, maar het gewicht wel gevoelig omlaaghalen.

Klap op de vuurpijl kwam uit de koker van Rotobox met een set Bullet-wielen die het gewicht en de inertie een flink stuk doen dalen. Akrapovic zorgde voor een volledige Evolution Titanium lijn; en tot slot werd er geshopt bij Rizoma, Gilles Tooling, Evotech en Puig voor de fijnste CNC-gefreesde onderdelen. Het resultaat is een wederom verbluffende build die door het leven gaat als M 1000 R SV.

GP Products Signature Series BMW M 1000 R SV

Zoals steeds met de Signature Series maakt GP Products allerminst een geheim van het kostenplaatje: deze BMW M 1000 R SV is goed voor 56.500 euro, waarvan voor maar liefst 30.707 euro aan customwerk en -onderdelen.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha R1 Race

Yamaha R1 Race en GYTR 2025

Het was een tijdje geleden al aangekondigd: voor 2025 zou Yamaha’s R1 – die twee jaar geleden nog z’n 25ste verjaardag vierde – enkel nog