Arai Chaser-X

De Chaser-X is de meer ‘dagelijkse’ versie van de sportieve RX-7V. Uiterlijk verschillen ze op het eerste gezicht niet zo veel, met dezelfde ventilatie. Meteen een goed punt, want de vele ventilatieopeningen en stelmogelijkheden (ook met handschoenen) maken de Chaser-X uiterst geschikt voor elk weertype. En met de hete zomer was die ventilatie meer dan welkom. De bijgeleverde Pinlock MaxVision maakt dat het vizier ook met gesloten ventilatie niet beslaat. De binnenvoering voelt kwalitatief goed en ui-terst comfortabel. Zelf heb ik geen ‘Arai-hoofd’, maar de Chaser past me goed. Bovendien lukt het dragen van een bril beter dan bij iedere andere helm die ik ooit heb gehad. Met 1.530 gram is het geen lichtgewicht, wat ik met een stilaan door artrose geteis-terde nek zeker een punt vind. En hoewel ook het vervangen van het vizier intuïtiever gaat dan bij vroegere Arai-modellen, is het nog steeds een frustrerende bezigheid om het efficiënt gedaan te krijgen. De typische Arai ‘oorkappen’ maken ook dat de Chaser-X geen stille helm is, maar anderzijds is hij ook niet overmatig luid. Hoewel ik dus helmen heb die beter passen op mijn hoofd, pluk ik toch heel vaak de Chaser-X van de kast.

Prijs: vanaf € 549,00 | Getest door: Pieter Ryckaert |
Maten: XS-XXL | Meer info: www.bihr.eu

Deel

Gerelateerde artikels

Producttest: TCX Baja Mid WP

Bescherming van voeten en enkels op de motor vind ik uiteraard belangrijk, maar hoge offroad-laarzen zijn me vaak te zwaar en te omslachtig. Enter de

Helmtest: Icon Airflite Jewel MIPS

Het Amerikaanse Icon is een buitenbeentje in de wereld van de motorkleding en -helmen. Niet alleen is de styling van de producten best wel radicaal

Helmtest: Shark EVO-GT

Als mijn geheugen me niet in de steek laat, moet het toch al een jaar of vijftien geleden zijn dat ik de allereerste versie van