Arlo Guthrie – Motorcycle Song

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Arlo Guthrie met ‘Motorcycle Song’.

Nu heb je met zo’n titel natuurlijk sowieso een streepje voor bij het motorrijdersgilde, en al helemaal als de tekst uit niet veel meer bestaat dan de volgende regels:

I don’t want a pickle
Just want to ride on my motorcycle
And I don’t want a tickle
‘Cause I’d rather ride on my motorcycle
And I don’t want to die
I just want to ride on my motorcycle

Dat weet ook Guthrie zelf. “Een van de geweldige dingen aan die song is dat hij me een vrijgeleide geeft. Dat lied is een soort van paspoort dat me overal binnenbrengt. Ben ik onderweg met de motor en zie ik ergens een hoopje motoren aan een bar of café, dan weet ik dat ik er met open armen ontvangen zal worden. En zijn het toch iets ruigere jongens en dreig ik in de problemen te komen, dan hoef ik alleen even terloops te vallen dat ik die kerel van ‘Motorcycle Song’ ben en voor je het weet hebben ze me in hun hart gesloten. Heerlijk.”

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Joan Jett – I Love Rock & Roll

MotoKicX serveert nog een laatste keer een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Want ook in dit geval geldt: aan alle mooie liedjes

The Cadillac Three – Get After It

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: The Cadillac Three met ‘Get After It’. In de nieuwe