Joan Jett – I Love Rock & Roll

MotoKicX serveert nog een laatste keer een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Want ook in dit geval geldt: aan alle mooie liedjes komt een eind. We sluiten de reeks af met een knaller van een vrouwmens, Joan Jett.

In 1975 richtte de toen 17-jarige Jett samen met de 16-jarige drumster Sandy West een all-female rockband op, The Runaways, waarmee ze tot 1979 succes hadden – voornamelijk in Europa en Japan, een meisjesband die losbandigheid en ‘lak aan alles’ promootte viel namelijk niet zo goed in conservatief Amerika… Het hele verhaal van de Runaways werd overigens verfilmd in 2009, met Kristen Stewart als Joan Jett. Na de split bleven de bandleden niet bij de pakken zitten, ook Joan Jett ging solo verder en scoorde als Joan Jett & The Blackhearts haar grootste hit met ‘I Love Rock & Roll’, een cover van de Britse rockband The Arrows.

I love rock n’ roll
So put another dime in the jukebox, baby
I love rock n’ roll
So come and take your time and dance with me

Joan Jett is intussen 63 en nog steeds alive & kicking. Ze wordt regelmatig op een motorfiets gespot en figureerde begin dit jaar nog in een reclamespot voor Can-Am. Rock on!

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Arlo Guthrie – Motorcycle Song

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Arlo Guthrie met ‘Motorcycle Song’. Nu heb je met zo’n

The Cadillac Three – Get After It

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: The Cadillac Three met ‘Get After It’. In de nieuwe