Ducati lanceert 2023 Streetfighters

Ducati stelt de 2023 Streetfighter V4-familie voor. De V4, V4 S en V4 SP2 krijgen in de basis dezelfde upgrades als de 2023 Panigale V4 – geen wonder, aangezien de Streetfighter in essentie een Panigale-zonder-kuipen-en-met-breed-stuur is.

Concreet betekent dat dus 208 pk, winglets en het nieuwste elektronicapakket dat ook in de 2023 Panigale V4 en V4 S zit. De brandstoftank (17 liter) wordt overgenomen van de superbike, de gewijzigde vorm moet de rijder beter ondersteunen tijdens het remmen en in de bochten. Standaard komt de Streetfighter V4 als monoposto, maar duozitje en -voetsteuntjes worden wel meegeleverd.

Zowel de Streetfighter V4 als de S nemen dus het elektronicapakket (inclusief Wet rijmodus) van de 2023 Panigale V4 over, uiteraard wel gekalibreerd voor gebruik op de Streetfighter. Ook het dashboard volgt de evolutie van de Panigale V4, met herziene graphics en de Track Evo-displaymodus.


Zit eveneens in het elektronicapakket vervat: de nieuwe Engine Brake Control (EBC) EVO 2 software met een verschillende kalibratie per versnelling op elk van de drie selecteerbare niveaus. Dat moet de stabiliteit, precisie en richtingvastheid tijdens het remmen en het nemen van bochten verbeteren en de rijder in staat stellen om met (nog) grotere precisie de optimale elektronische set-up op elk circuit te bepalen. Net als op de Panigale krijgt ook de Ducati Quick Shift (DQS) een update op de Streetfighter.

De V4 S krijgt semi-actieve SmartEC 2.0 Öhlins vering, alu Marchesini velgen en een extra Grey Nero kleurstelling met zwart- en grijstinten die het kuipwerk en de verschillende technische componenten zoals remmen en vering moeten accentueren.


Naast de V4 en de V4 S presenteert Ducati ook nog de (genummerde) Streetfighter V4 SP2 in ‘Winter Test’ kleurstelling met onder meer carbon velgen, Brembo Stylema R klauwen en STM-EVO SBK droge koppeling.


De Streetfighter V4 en V4 S worden vanaf februari bij dealers verwacht, voor de SP2 is het wachten tot maart. Prijzen vind je onder de video.

Prijzen België
Streetfighter V4: € 23.190,-
Streetfighter  V4 S: € 26.390,- Ducati Red • € 26.590,- Grey/Nero
Streetfighter V4 SP2: € 35.590,-

Prijzen Nederland
Streetfighter V4: –
Streetfighter  V4 S: € 30.690;- Ducati Red •  € 30.990,- Grey/Nero
Streetfighter V4 SP2: € 39.790,-

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

Motorrijder abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op Motorrijder! Elke maand serveert Motorrijder een flinke portie motorvitaminen met het laatste

Ténéré Travel Trophy

Ténéré Travel Trophy: ook in 2024

Na de succesvolle eerste editie afgelopen zomer, wordt er ook in 2024 een Ténéré Travel Trophy georganiseerd. Dit keer start de reis in de Duitse