Ducati lanceert limited edition Panigale V4’s

… en wel ter ere van de wereldtitels die werden binnengesleept door Pecco Bagnaia en Álvaro Bautista.

Voor het eerst in zijn geschiedenis is Ducati wereldkampioen in zowel MotoGP als WorldSBK in hetzelfde seizoen. Die dubbele triomf moet natuurlijk gevierd, en dat doen de Italianen met twee Panigale V4’s geïnspireerd op de Desmosedici GP van Pecco Bagnaia en de Panigale V4 R van Alvaro Bautista. De oplage wordt beperkt tot 260 stuks elk.


De Panigale’s krijgen dezelfde kleurstellingen als de kampioensmotoren van de beide heren plus hun handtekening op de tank – onder de lak, uiteraard. De billet aluminium kroonplaat vermeldt het model en het oplagenummer. Voorts zit er lekkers op als een droge STM-EVO SBK koppeling, een Akrapovič straatlegale demper, Brembo Stylema R klauwen en verstelbare MCS hoofdremcilinder, verstelbare Rizoma voetsteunen, en een raceruitje. Om het plaatje af te maken werd ook een zak met carbon onderdelen over de motoren uitgestrooid.


Elke Panigale V4 World Champion Replica wordt geleverd in een krat met speciale graphics (al is het ons een raadsel wat je daarmee moet eens de motor uit het krat is), een certificaat van echtheid, een aangepaste motorhoes en het Ducati Data Analyser+ data-acquisitiesysteem.

Wie zo waanzinnig is om deze dure jongens (over prijzen wordt met geen woord gerept, maar reken op een hartverzakking of twee) het circuit op te sturen, kan daarvoor de extra meegeleverde accessoires monteren zoals carbon open koppelingsdeksel, verwijderingskits voor kentekenplaten en spiegels en de billet aluminium race tankdop.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er