Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Ja, ook wij hadden aan de kop genoeg om te weten dat we dit ding van ons leven niet zouden kunnen betalen, maar hier is ‘is dan: de Ducati Streetfighter V4 Lamborghini.

Na de Diavel 1260 Lamborghini een tweetal jaar geleden, is dit de tweede samenwerking tussen Ducati en Lamborghini. De Streetfighter V4 is geïnspireerd op de Lamborghini Huracán STO (V10, goed voor 640 pk) en opgebouwd rond de technische basis van de 2023 Panigale V4 S.


De livery van de SF V4 Lamborghini is het resultaat van een samenwerking tussen Centro Stile Ducati en Centro Stile Lamborghini, en is uiteraard gebaseerd op de kleuren van de Huracán STO: een basis in Citrea Green en contrasterende delen in Dac Orange.


Maar er is meer aan de hand dan een kleurtje. Zo zijn ook de velgen geïnspireerd op het design van de wielen van de Huracán STO en zitten er her en der carbon elementen op. Verder uiteraard Öhlins Smart EC 2.0 semi-actieve vering, Brembo Stylema’s, afdekkapjes voor spiegels en nummerplaathouder, racetankdop, speciaal zadel…


Het zal niet verbazen dat deze Streetfighter slechts in beperkte oplage beschikbaar is, namelijk 630 + 63 stuks (Lamborghini werd opgericht in 1963, vandaar). Naast de 630 ‘gewone’ Ducati-exemplaren zijn er ook 63 exemplaren gereserveerd voor Lamborghini-eigenaars die de Streetfighter zullen kunnen customizen met de kleuren en velgen identiek aan hun Lambo. Next level color coding, zeg maar.


Zoals het Ducati betaamt is er uiteraard ook een reeks bijpassende apparel beschikbaar, waaronder een helm en eendelig pak. Over prijzen wordt (geen verrassing) met geen woord gerept, maar u kunt er rustig van uitgaan dat uw portemonnee dit niet zal trekken… Meer info op de Ducati website.

Deel

Gerelateerde artikels