Happy Birthday Harley-Davidson!

Harley-Davidson

Harley-Davidson viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, en dat doet het merk in stijl. Van 22 tot 25 juni heeft in de Hongaarse hoofdstad Boedapest het Harley-Davidson 120th Anniversary Event plaats. Het vierdaagse festival moet de opmaat zijn voor het Homecoming-event een maand later in Milwaukee.

Wellicht zit een reisje naar de VS er niet echt in, maar ook het feestje in Boedapest belooft een echte knaller te worden. Zo is er een Harley-Davidson Expo met de nieuwste modellen, een Custom Bike Show en een motorparade waaraan duizenden rijders zullen deelnemen. Meer info over het festival (en tickets) vind je op de dedicated website.

Harley-Davidson werd 120 jaar geleden opgericht in Milwaukee. Walter Davidson was de big boss, broer Arthur was de eerste salesmanager en secretaris, terwijl derde broer William Davidson de eerste fabrieksmanager werd. William Harley was dan weer de hoofdingenieur en penningmeester.

Als er drie Davidsons waren en maar één Harley, waarom heet het bedrijf dan niet niet Davidson-Harley vraag je je af? Welnu, het oorspronkelijke idee van de motorfiets kwam uit de koker van William Harley en dus vonden de heren het niet meer dan eerlijk om zijn naam vooraan te plaatsen.

120 jaar later vieren we dus de verjaardag van dit iconische Amerikaanse merk. Een prima momentje moment voor een terugblik, dachten wij zo, weliswaar maar tot ergens in de jaren negentig…

Harley-Davidson 120 Budapest

Deel

Gerelateerde artikels