Honda Adventure Roads keert terug naar Afrika

Honda Adventure Roads 2024

Na een geslaagde editie in IJsland in 2022 snijdt Honda Adventure Roads volgend jaar een nieuw hoofdstuk aan met het eerste van drie jaarlijkse evenementen die elk op een ander continent plaatsvinden. In 2024 gaat het richting Marokko.

Het verhaal van de Honda Adventure Roads begon al in 2017 met een reis van 3.500 km over acht dagen van Oslo naar de Noordkaap, in het zadel van een Africa Twin. Tijdens de tweede editie in 2019 doorkruisten Africa Twin-rijders 3.700 km lang de adembenemendste landschappen van Zuid-Afrika tijdens een 12-daagse vol avontuur. En vorig jaar gingen 30 rijders de uitdaging aan om besneeuwde bergen, ijskoude rivierbeddingen en de tot nu toe zwaarste weersomstandigheden te trotseren in IJsland.

In 2024 biedt Honda Motor Europe opnieuw 30 deelnemers een onvergetelijke ervaring aan. Het avontuur begint dit keer in Agadir aan de westkust van Marokko, vanwaar de rijders oostwaarts sturen naar de duinen van Erg Chebbi bij Gara Medouar, door het Atlasgebergte en de Dades Canyon, om zich vervolgens een weg te kronkelen naar het noorden met als eindbestemming Nador.

De motor – een CRF1100L Africa Twin – wordt ter beschikking gesteld door Honda en omvat alle nodige accessoires, deelnemers kunnen kiezen tussen geschakeld of DCT. Deelname kost 6.000 euro per rijder en omvat naast de motor ook alle eersteklas accommodatie, bagagevervoer, eten, navigatie, brandstof en medische ondersteuning.

De ritten gebeuren onder begeleiding van voorrijders, al worden alle motoren ook uitgerust met een Tripy II gps-systeem. Voor een extra snuif gemoedsrust houdt de Owaka live tracking de locatie van de deelnemers zelfs diep in de Marokkaanse woestijn in de gaten. Ook dit jaar weer zijn er een aantal Honda dakar-racers van het Monster Energy Honda Team van de partij, van wie je extra tips & tricks kunt scoren.

Het event vindt plaats in Marokko van 10 tot 20 mei 2024. Meer info over deelname en inschrijving vind je op de website. Nog niet helemaal overtuigd? Check de video van de Honda Adventure Roads in IJsland vorig jaar.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.