Is dit de nieuwe Yamaha MT-09? (Video)

Wel, daar heeft ‘t alvast alle schijn van. Yamaha heeft namelijk zonet een teaservideo online gepleurd, waarin het in een flitsende montage ‘A new force from darkness’ aankondigt – geen toevallige knipoog naar de Dark Side Of Japan, de overkoepelende noemer voor de MT-reeks.

 class=
Linksboven en rechtsonder zien we de huidge MT-10 in beeld: krijgt ook deze telg een update?

Al moet je erg kwieke ogen hebben – of waanzinnig snel op pauze kunnen klikken – om er een glimp van op te vangen. Middels enkele welgemikte pauzemomenten, konden wij onder meer drie uitlaatbochten ontwaren, evenals een hertekende neus waarop een centrale ledkoplamp schijnbaar geflankeerd wordt door diagonaal geplaatste ledstrips – dat zouden DRL’s (dagrijlichten) kunnen zijn, maar het zet de deur ook open voor adaptieve bochtenverlichting.

Al zal het volgens de geruchtenmolen niet bij uiterlijke opsmuk blijven: in de video zie je immers ook een zuiger en drijfstang in beeld, die hinten naar de motorupgrade die de toekomstige MT-09 zou krijgen. Daarover wordt gefluisterd dat het niet enkel een Euro5-update zou betreffen, maar dat de cilinderinhoud ook zou stijgen van 847cc naar 890cc. Zo zou de MT-09 in de buurt van de 120 pk presteren – in plaats van de huidige 114 pk – en zowel qua inhoud als vermogen het gat wat verder dichten met dichtste concurrenten KTM 890 Duke en Kawasaki Z900.

 class=

Maar goed, lang moeten we niet wachten op de bevestiging van onze theorie. Yamaha kondigt zelf aan dat ze binnen een paar weken duidelijkheid zullen scheppen, en sommige bronnen beweren dat ‘t op 27 oktober al van dattum is. Spannend!

https://www.instagram.com/p/CGkkiYyMQAP/

Deel

Gerelateerde artikels