Jack Miller verlaat Ducati voor KTM

Ducati heeft vandaag wereldkundig gemaakt dat de samenwerking met Jack Miller wordt stopgezet. De Australiër verhuist naar het Red Bull KTM fabrieksteam.

Miller verlaat Ducati na vijf seizoenen. De samenwerking begon onder de Pramac-vlag en evolueerde de voorbije twee seizoen naar het fabrieksteam. Met slechts twee overwinningen kan er echter niet bepaald van ongemeen succes gesproken worden. In de persmededeling wordt aangehaald dat ‘Thriller Miller’ en Ducati samen twee constructeurstitels behaalden én de titel van Best Team; maar Millers traject was op z’n zachtst gezegd weinig constant, met podiumfinishes die al te vaak met crashes of bleke prestaties werden afgewisseld.

Meteen na Ducati’s mededeling kondigde KTM aan dat Miller de komende twee jaar Brad Binder komt bijstaan op de Red Bull fabrieks-KTM. Dat betekent dat de Portugees Miguel Oliveira wellicht andere oorden mag opzoeken. Oliveira had immers op de geruchten gereageerd dat hij een plaats in het fabrieksteam verdiende, gezien z’n overwinningen de voorbije seizoenen, en dat het anders voor hem niet meer hoefde. KTM denkt er nu wellicht ook zo over.

Waar Oliveira dan wel terechtkomt is een vraagteken, maar hij kan aanschuiven in het rijtje piloten dat nog op zoek moet naar een team. Belangrijk daarbij wordt ook wie bij Ducati de plaats van Miller inneemt, al lijkt Enea Bastianini daar het laken steeds harder naar zich toe te trekken…

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar