Kawasaki voert prijsverhoging door

Nadat Yamaha onlangs een prijsstijging bekendmaakte, is het nu de beurt aan Kawasaki om wereldkundig te maken dat een prijsverhoging onvermijdelijk is.

Het merk heeft naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de prijzen voor dit jaar ongewijzigd te laten in de hoop dat de kostenstijgingen van tijdelijke aard zouden zijn, maar zoals algemeen bekend nemen die alleen maar toe. Daarom heeft ook Kawasaki besloten om de prijzen voor de 2022-modellen te verhogen.

Oorzaak van de prijsstijging is een opeenstapeling van factoren, zo klinkt het in het persbericht: extreme prijsstijgingen op de grondstoffenmarkt, de blijvend hoge logistieke kosten zoals de prijs van zeecontainers, de hoge energieprijzen en een verstoring van de productieprocessen en logistieke ketens door de coronapandemie.

Als we nieuwe prijslijst van Kawasaki er even bijnemen, dan worden modellen als de Z650 en RS (in België) respectievelijk 200 en 100 euro duurder, terwijl de Versys 650 en 1000 S/SE respectievelijk 100 en 300 euro meer kosten. Voor modellen als een Ninja 1000SX en H2 SX komt er een dikke 500 euro bovenop.

De prijsstijging gaat meteen in. Klanten die motor besteld hebben voor de prijsverhoging (lees: wie op dit moment een getekende orderbon heeft) mogen op hun twee oren slapen, de prijsverhoging zal niet aan hen doorgerekend worden.

Fotografie Pim Hendriksen

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.