Kawasaki x Adidas

Als rechtgeaarde motor- én sneakerfans kunnen we niet anders dan dit geweldig cool vinden: een samenwerking tussen Kawasaki en Adidas. Het is eens wat anders dan een horloge of een gitaar

Bedoeling van de beide merken is om ‘het verleden, heden en de toekomst van de ZX/Ninja’ te vieren, en wel met twee unieke versies van de Adidas ZX8000 en ZX 5K BOOST sneakers. Zo vergezocht is deze samenwerking trouwens niet, blijkbaar diende Kawasaki in de jaren 80 als inspiratiebron voor het Adidas-designteam toen ze de originele ZX500 sneaker introduceerden. Eh, ja, als het marketingverhaaltje maar goed klinkt… Belangrijker is dat het twee paar coole retro sneakers oplevert.

De ZX8000 is vervaardigd uit wit kangoeroeleer en Kawasaki-groene overlays met blauwe accenten en een opvallende Ninja graphic op de zijkant. De ZX 5K BOOST heeft een Black TPU overlay en Kawasaki-groene accenten en uiteraard ook het Ninja-logo.

Elk paar wordt geleverd in een speciale doos die gesierd wordt door een afbeelding van de Kawasaki Ninja ZX-10R, ook het vloeipapier waarin de schoenen in de doos verpakt zitten is bedrukt met Kawasaki’s.

Beide sneakers worden gelanceerd op 14 april, tegelijkertijd wordt er ook een promovideo losgelaten die een eerbetoon brengt aan de Japanse motorfietscultuur. De Adidas x Kawasaki ZX8000 (120 dollar) en ZX 5K BOOST (160 dollar) sneakers zijn vanaf donderdag online te koop bij Adidas (de ZX 5K BOOST is ook rechtstreeks bij Kawasaki te koop), en in een beperkt aantal fysieke winkels.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.