Mijnenvegen met een Ducati DesertX

Desert X Ertzberg Rodeo

Ducati was zeker niet de eerste om met een dikke allroad en een gigantisch getalenteerde endurorijder naar de Erzberg Rodeo te trekken, maar het filmpje met de DesertX en Antoine Meo in de hoofdrol is wel goed voor een kwartiertje likkebaarden.

Pol Tarres schuimt tegenwoordig op een Yamaha Ténéré 700 alle Hard Enduro-wedstrijden af en toont daar wat je met zo’n machine allemaal kan. In 2006 stuurde BMW al eens een team met Simo Kirssi, Jimmy Lewis, Gerhard Forster en de betreurde Chris Pfeiffer op HP2 Enduro’s naar de Erzberg Rodeo; en dit jaar trok Ducati met een aangepaste DesertX en de Franse meervoudige wereldkampioen Antoine Meo naar Oostenrijk.

Ducati maakte er een heerlijke video van die je niet alleen toont waartoe een wereldtopper uit het Enduro in staat is op een best zware machine als de DesertX, minstens even cool om te zien is hoe een man als Meo zich voor een dergelijke uitdaging oplaadt. Mocht je zelf ooit van plan zijn om met een allroad te gaan mijnenvegen, zorg dan voor genoeg achterbanden (tip 1) en kleef net zoals Meo een sticker op je dashboard met de melding ‘Niet nadenken, gas geven!’ (tip 2). 

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij