Mini S 1000 RR op komst

Via BMW India bereiken ons beelden van de nieuwe BMW G 310 RR.

Via India? Yep, en dat is niet zonder reden, het Indiase TVS is namelijk verantwoordelijk voor de hele G 310-serie van de Duitsers. De instappers die we al kennen zijn de G 310 R en de G 310 GS, zeg maar de naked en de allroad, en nu voegt zich dus een mini-supersport bij de Indiase tak van de BMW-Familie.

Overigens zat deze er al een tijdje aan te komen, er rijdt immers al een TVS Apache RR310 rond in India… Inderdaad, de machine waar deze ‘BMW’ op gebaseerd is. Afijn, wat we weten is dat de vloeistofgekoelde eencilinder goed is voor 25 pk @ 9.250 tpm en 27 Nm koppel bij 7.700 tpm.


Verder liggen vier rijmodi in de lijn der verwachting met de standen Track, Urban, Sport en Rain, evenals een slipperclutch. Vooral dat laatste heeft bij een eenpitter toch echt wel een meerwaarde. Het dashboard is overduidelijk van grote-mensenniveau, met een 5” TFT-display. Toch netjes. Over prijs en levering in de Lage Landen wil BMW op dit moment nog niets loslaten. Ter indicatie: de huidige G 310-serie schommelt rond de 6.000 euro in België en rond de 7.000 euro in Nederland.


Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra