Mobiliteitssector vraagt soepelere maatregelen aan overheid

Invoerders, garages en verhuurders van voertuigen vragen de overheid om soepelere maatregelen toe te passen voor de mobiliteitssector. Volgens Febiac, Traxio en Renta zijn dealers en garagebedrijven perfect in staat om regels over hygiëne en social distancing te volgen.

Sinds de verplichte sluiting van handelszaken, is de automobiel- en tweewielerhandel volledig stilgevallen. De inschrijvingscijfers van auto’s, motorfietsen, bestel- en vrachtwagens staan vandaag op nul. Dat komt door het feit dat er geen voertuigen uitgeleverd mogen worden en geen keuringen mogelijk zijn voor tweedehandsvoertuigen.

Enkel dringende depannages en herstellingen gebeuren nog, maar die activiteit is een fractie van de gebruikelijke bedrijvigheid in de garagesector. Febiac, Rento en Traxio halen ook het argument aan dat de voertuigsector essentieel is om (voedings)winkels, bedrijven en de medische sector te voorzien van bevoorrading. Zij vragen daarom dat de volgende hoofdactiviteiten zo spoedig mogelijk zouden kunnen doorgaan:

– Het mogen uitleveren van klantverkochte voertuigen met inachtneming van social distancing.

– Het hervatten van de activiteiten voor de handel in tweedehandsvoertuigen zoals tweedehandskeuring en herkeuring in alle regio’s van het land, schadebeoordeling en -herstel, transport en bezichtiging van een voertuig.

– De mogelijkheid om reguliere onderhouds- en herstellingswerkzaamheden te kunnen uitvoeren, op individuele klantenafspraak en ook hier met naleving van social distancing.

Deel

Gerelateerde artikels