Motormusea heropenen de deuren

Nadat het TOP MotorCycle Museum de deuren weer openstelde voor het publiek, is niet alleen ook het Ducati Museum weer voltijds geopend, ook Moto Guzzi laat weten dat de collectie nu weer live te bezichtigen is.

Het Ducati Museum ging vorig jaar in mei al opnieuw open, al was dat toen slechts heel beperkt en golden er ter plaatse nog strikte maatregelen. Sinds een tweetal weken is het fabrieksmuseum in Bologna weer op fulltime basis open en kan je ook opnieuw genieten van een rondleiding door de fabriek. Sowieso is het aangeraden om online een plekje te reserveren als je een bezoek plant want tickets blijven beperkt. Daarnaast kun je nog steeds de Ducati Museum Online Journey volgen, een digitale rondleiding doorheen de geschiedenis van het merk en de productiefaciliteiten. Meer info vind je hier.


Ook Moto Guzzi laat trots weten dat het gerenoveerde Moto Guzzi Museum in Mandello del Lario opnieuw toegankelijk is voor het publiek. De verschillende tentoonstellingsruimtes kregen een fikse make-over en ook de ‘visitor experience’ werd helemaal herbekeken. Zo is het museum nu onderverdeeld in thema-zones (Manufacturing, Racing, Special Vehicles…). Het gerenoveerde Moto Guzzi Museum moet de voorbode zijn van het futuristische nieuwe project dat al een tijdje op stapel staat en dat de fabriekssite in Mandello er helemaal anders zal doen uitzien. Tot die tijd kan je gaan genieten van de huidige plaatselijke charme. Doen. Meer info vind je hier.

Deel

Gerelateerde artikels