Motorrit ten voordele van de Belgian Motorcycle Academy op 7 mei

Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseert de vzw Belgian Motorcycle Academy een motorrit ter ondersteuning van jong Belgisch motortalent, en wel op zaterdag 7 mei.

Zoals bekend geeft de Belgian Motorcycle Academy jong Belgisch talent een duwtje in de richting van een internationale racecarrière. En met succes, zo groeide Lorenz Luciano na twee jaar opleiding aan de BMA door naar de FIM Junior GP en de Red Bull MotoGP Rookies Cup, zeg maar de wachtkamer voor de Moto3.


Het inschrijvingsgeld van de BMA wordt bewust beperkt gehouden zodat de opleiding en de (minstens even belangrijke) omkadering betaalbaar blijven voor jong Belgisch motorsporttalent. Dat kan natuurlijk alleen maar dankzij de tussenkomst van sponsors FMWB, Circuit Jules Tacheny, Zelos en het Belgian Motorcycle Fund … én dankzij donaties van het grote publiek.


Ook jij kan dus je dit in het zakje doen, en wel door deel te nemen aan de motorrit ten voordele van de Belgian Motorcycle Academy die doorgaat op zaterdag 7 mei 2022. Op het programma staat een motorrit (gps-route) van 185 km, met vertrek en aankomst op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Leuke extra: op het circuit zullen de BMA-studenten een demo geven, en ook Barry Baltus (Moto2) en Xavier Siméon (EWC) zullen aanwezig zijn. De opbrengst gaat volledig naar de vzw Belgian Motorcycle Academy.


Inschrijven kan nog tot 2 mei en kost 20 euro per helm. Nieuw voor dit jaar is dat er ook een autorally plaatsvindt (aparte route), zij betalen 90 euro per wagen (bestuurder & copiloot). Kun je niet meerijden, maar wil je de belgian Motorcycle Academy toch steunen? Dan kan dat met een gift aan het Belgian Motorcycle Fund (via de Koning Boudwijn Stichting) dat de Academy financieel ondersteunt.


Meer info vind je op de website van de Belgian Motorcycle Academy.


Fotografie Belgian Motorcycle Academy/Marc Bossiroy

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken

Toeren 2024

Klein budget, grote pret

Het is een boutade van hier tot in Tokio, maar als motorrijder weten we dat de reis het doel is. Maakt niet uit waar je