Next Horizon: The World – The complete journey of Nick Sanders

Nick Sanders

Nick Sanders is een motorlegende. De 65-jarige Welshman reed in totaal tien keer de wereld rond en brak daarbij twee keer het wereldrecord. De tweede keer deed Sanders er aan boord van zijn R1 slechts 19 dagen en 4 uur over. In de zomer van 2011 werd Sanders de eerste persoon die van Alaska naar Tierra del Fuego heen en terug reed in minder dan 49 dagen en 17 uur, een rit die hij voltooide op een XT1200Z Super Ténéré.

Nick Sanders is ook een fietslegende. Zo reed hij o.a. de wereld rond in slechts 79 dagen, fietste hij naar de bron van de Witte Nijl, door de Sahara naar Timboektoe, en doorkruiste hij Zuid-Amerika van noord naar zuid. In 2019 werd Sanders benoemd tot MBE voor zijn prestaties op zowel fiets als motorfiets.

Sanders reed met Royal Enfield en Triumph voordat hij bijna twintig jaar geleden overstapte naar Yamaha, sindsdien is hij het merk met de stemvorken altijd trouw gebleven. Voor ‘Next Horizon: The World’, zijn tiende en laatste trip rond de wereld, kroop Sanders in het zadel van een Ténéré 700. Vanwege covid moest hij zijn 40.000 km lange reis ‘even’ onderbreken, in 2021 pikte hij de draad weer op.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.