Nieuwe data EICMA 2021 bekend

In een jaar zonder motorbeurzen en algehele somberheid, zorgen sommige organisaties alvast voor wat broodnodig toekomstperspectief – zo ook EICMA SpA, de organisatie van de gelijknamige hoogmis voor motoren in Milaan. Die heeft namelijk een nieuwe overeenkomst met de Fiera Milano – de Milanese grote broer van de Brussels Expo, zeg maar. De EICMA International Bicycle en Motorcycle Show, die traditioneel begin november wordt afgetrapt, zal in 2021 twee weken later dan normaal plaatsvinden: van 23 tot 28 november. De 78ste editie van de bekendste Europese motorbeurs verhuist iets later op de kalender door de nasleep van de corona-epidemie, waardoor een pak extra evenementen een plaatsje moeten vinden in de planning van 2021.

 class=
EICMA 2019, foto BMW Motorrad

Paolo Magri, de CEO van EICMA SpA en voorzitter van Confindustria ANCMA (National Association of Bicycles, Motorcycles and Accessories) verklaart: “Hoewel er redenen tot positivisme aan de horizon opduiken, hebben de gevolgen van de pandemie de volledige kalender van Fiera Milano op een hoop gegooid, waardoor veel evenementen van internationale omvang plots kort op elkaar zullen volgen. Na overleg met de motorindustrie en de beurshallen, hebben we besloten om de data van EICMA te wijzigen, om alle geplande evenementen de kans te geven voldoende aantrekkelijk en succesvol te zijn.” Afspraak eind november volgend jaar, voor het nieuwste en mooiste dat de motorwereld voor ons in petto heeft vanaf 2022.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.