Nu zondag Distinguished Gentleman’s Ride 2020: u komt toch ook?

Zoals elk jaar staat het laatste weekend van september volledig in het teken van The Distinguished Gentleman’s Ride, een retrorondrit die over de hele wereld wordt verreden teneinde centen en aandacht te genereren voor mentale gezondheid bij mannen en het onderzoek naar prostaatkanker. Helaas zorgt het coronavirus – en vooral de bijbehorende social distancing – voor een flink obstakel op de weg. Voor 2020 heeft de Australische DGR-organisatie beslist dat een klassiek fysiek evenement, zoals de voorbije jaren, geen goed idee is. Omdat het organiseren van een grootschalig evenement als ongevoelig zou kunnen worden beschouwd nadat er zoveel levens zijn verloren gegaan als gevolg van COVID-19, werd er dan ook voor gekozen om wereldwijd een solo, digitaal evenement te organiseren.

In Gent – de organisatie waar wij met Motorrijder sinds jaar en dag onze schouders mee onder zetten – vinden we het meer dan ooit belangrijk om verbinding te maken met de DGR-gemeenschap en continuïteit te verzekeren, terwijl we onze integriteit bewaren en de veiligheid van onze deelnemers garanderen. In dat opzicht helpen we graag mee aan een eenmalige, licht afwijkend evenement op dezelfde leest: de ‘Distinguished Gentleman’s Rally’. Starten doen we komende zondag, 27 september, tussen 10 en 12u vanaf de Crossover Music Pub in Langerbrugge, waarna de rijders individueel of in kleine groepjes (zonder politiebegeleiding of begeleiding van MAG-wegkapiteins) een traject op gps zullen afleggen. Er zijn stempel- en fotostops voorzien op zowel het Sint-Pietersplein als op de Vrijdagsmarkt. Inschrijven en centjes verzamelen voor de DGR kan nog steeds via www.gentlemansride.com, de route kan je hier downloaden. Tot zondag?

Koop een sjaaltje, steun DGR!
Wij zullen uiteraard ook van de partij zijn zondag, en hebben ook een steunactie op poten gezet. We brengen een hele doos Motorrijder-sjaaltjes mee naar Langerbrugge, die u éénmalig voor de prijs van vijf euro kan aankopen. De opbrengst gaat integraal naar DGR! Kortom: u steunt het goede doel, ziet er nóg beter uit dan voorheen én hebt nooit meer een koude nek tijdens het motorrijden. Win, win, win!
 class=
Best
 class=

Deel

Gerelateerde artikels