Panigale V4 25°Anniversario 916

Nou, daar is ie dan, Ducati’s eerbetoon aan de illustere 916, de motor die een kwart eeuw geleden voor een aardverschuiving zorgde bij het hooggeëerde publiek, publiek dat tot op dat moment nog nooit een enkelzijdige swingarm of hooggeplaatste dubbelloops uitlaat in levende lijve had gezien. De 916 koppelde schoonheid bovendien aan klinkende resultaten door een hele riedel hoofdprijzen binnen te slepen in het WK Superbike, vooral in de handen van Carl Fogarty (Mocht je je afvragen wie die man toch is op de foto…).

Een moment om bij stil te staan dus en dat doet Ducati nu met deze op een Panigale V4 S gebaseerde 25° Anniversario 916. Wat ‘m bijzonder maakt zijn vooral de magnesium Marchesini wielen, het lichtere voorframe van de V4 R, een Akrapovic-uitlaatsysteem en natuurlijk het kleurschema dat moet hinten naar de 916. Alleen zien wij niet helemaal hoe.

500 stuks worden er geproduceerd. De Panigale V4 25° Anniversario 916 zal vanaf oktober 2019 verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers voor een prijs van 47.900 euro (Wie zei dat een jubileum feestje goedkoop mocht zijn?) in Nederland en 41.900 euro in België.

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra