Snelheid en Spektakel 2024

Snelheid en spektakel

In Sint-Joris-Ten-Distel, bij Beernem, wordt motorsport een begrip vanaf 1967, wanneer er voor het eerst een motorcross wordt georganiseerd in wat ooit de bedding van het kanaal Gent-Brugge was. De cross zal het niet lang uitzingen, maar de organiserende club – de Motorvrienden – ziet het groter en zorgt op 1 september 1974 voor een Vlaamse primeur: een internationale stratenrace.

Die wordt gereden in alle GP-klassen, niet minder dan 250 piloten zakken af naar Sint-Joris, gevolgd door 14.000 toeschouwers die de dreigende regenwolken vrolijk negeren. De stratenraces van Sint-Joris-Ten-Distel zullen een immens succes worden, waar grote namen – tot zelfs Jack Middelburg, Wil Hartog en Barry Sheene toe – present tekenen.

Snelheid en spektakel - Michel Vossen

Ach, nostalgie … of gewoon realiteit, want van 30 augustus tot en met en 1 september, 50 jaar na de eerste race, herleeft het event in al zijn glorie tijdens een driedaags Revival Festival in Sint-Joris-Ten-Distel. Zoals de benaming van het event doet uitschijnen mogen we daar snelheid en spektakel verwachten, dus noteer de data alvast in je agenda.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rond het event, check de facebookpagina of schrijf je in op de nieuwsbrief via snelheidenspektakel.be.

Snelheid en spektakel

Fotografie Michel Vossen

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor