Royal Enfield + Ironwood Motorcycles = Starship Meteor

De Nederlandse custombouwer Ironwood Motorcycles nam op vraag van Royal Enfield een Meteor 350 onder handen.

De Meteor 350 ging redelijk hard sinds de lancering eind 2020. Hij bouwde zelfs een heuse cultstatus op, mede doordat het een handig blanco canvas blijkt om te customizen. Reden genoeg voor Benelux-invoerder MotoMondo om de Amsterdamse custombouwer een Meteor in handen te duwen met de vraag om hun ideale Easy Cruiser te bouwen. 


Arjan van den Boom van Ironwood Motorcycles: “Motorfietsen met een kleinere cilinderinhoud worden te vaak geclassificeerd als instapmotoren, en dat is zonde. Ons doel was om de Meteor een vleugje van onze unieke Ironwood-saus en een krachtiger uitstraling te geven door een aantal onderdelen te upgraden, en om er tegelijkertijd voor te zorgen dat de kernidentiteit van de Meteor intact zou blijven.”

“We hadden een zeer duidelijke visuele identiteit die we wilden ontwikkelen, grotendeels geïnspireerd door mijn liefde voor alles wat met ‘Star Wars’ te maken heeft!  We besloten om veel van de onderdelen zwart te maken, zodat de fantastische ‘Meteor Rain’ lak van Royal Kustom Works goed tot zijn recht zou komen op de tank. De zwarte vorkbeschermers, het zwarte supercross stuur, custom spatborden, de vette dikke rubbers van Continental en de piggyback schokdempers van YSS complimenteren de look.” 

“De CNC vervaardigde zadelsteun, ons kenmerkende zwevende bobberzadel, draagt verder bij aan de custom look van de motorfiets en het ruitpatroon op het zadel is allemaal met de hand afgewerkt door Miller Kustom Upholstery. De Biltwell handvatten, Motogadget knipperlichten aan de voorkant en de Kellermann 1000DF achterlichten, samen met de custom piping die door een Akrapovic uitlaatdemper ademt, resulteert in een prachtige kleine Urban Cruiser. Elke keer als je deze luchtgekoelde eencilinder start, komt er een grillige grom uit de race-uitlaat en krijg je zin om de weg op te gaan. Missie volbracht!” sluit Van den Boom af.

De Ironwood Custom Meteor 350 is eind november te zien op de EICMA 2021 in Milaan.

Deel

Gerelateerde artikels