Straf verhaal: Hallucinant

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: Dakarrijder Manuel Lucchese.

“Tijdens m’n eerste Dakar-deelname ging m’n blok kapot. Een mix van slaaptekort (je slaapt gemiddeld twee uur per nacht), ontreddering en waanzin maakte dat ik het een goed idee vond om m’n motor te beginnen duwen. Het resultaat: hallucinaties. De dingen die ik toen voorbij heb zien komen!

Gelukkig hallucineerde ik niet toen ik twee Zuid-Amerikaanse locals in hun pick-up zag. Zij zijn in het bivak m’n reserveblok gaan oppikken. Na montage ben ik erin geslaagd om de volgende ochtend (!) aan te komen, zowaar nog 30 minuten voor de uiterste starttijd. Ik ben meteen doorgereden, goed wetende dat ik nooit genoeg benzine zou hebben om de finish te halen.

Bij een grote zandduin even verderop dacht ik opnieuw te hallucineren toen ik gekantelde trucks en terreinwagens zag liggen terwijl een local in z’n Dodge Ram gewoon de duin op en af reed alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Met z’n arm uit het raam. Ik heb daar benzine kunnen lenen en heb de finish gehaald. Waarna m’n tweede blok een dag later ook kapotging en ik alsnog heb moeten opgeven…”

Tekst Pieter Ryckaert – Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Straf verhaal: Wakker worden

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de

Straf verhaal: Den draad

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de