Suzuki GSX-8R: knapperd met een kuipje

Suzuki GSX-8R

Suzuki lanceerde vorig jaar de GSX-8S naked bike en V-Strom 800 DE allroad op basis van dezelfde 776cc paralleltwin. Het aanbod V-Stroms werd voor 2024 al aangevuld met een V-Strom 800 en nu krijgt ook de GSX-8S het gezelschap van de gekuipte GSX-8R. En die is verdomd sexy.

De GSX-8R ziet eruit als een GSX-8S met een halve kuip en heeft letterlijk en figuurlijk niet veel meer om het lijf. Zoek dus vooral niet te veel naar technische verschillen, want die zijn er niet.

Suzuki GSX-8R

Motorisch tapt de GSX-8R uit exact hetzelfde vaatje en ook op vlak van elektronica en rijwielmaten zijn de broers identiek. We hebben het dus over een 776cc paralleltwin van net geen 83 pk en 78 Nm die standaard aan een zesbak met up/down quickshifter wordt gekoppeld.

Op een halfgekuipt machientje met sportieve looks horen uiteraard clip-ons, al belooft Suzuki geen overdreven gestrekte zithouding, zodat je de GSX-8R ook voor langere ritten moet kunnen inzetten.

Suzuki GSX-8R

Het 5” TFT-dashboard werd onveranderd van de GSX-8S overgenomen, de twee boven mekaar gestapelde koplampen doen dan weer heel erg aan de GSX-S1000GT denken. Zowel op de GSX-8S als R zit het zadel op 810 mm boven Moeder Aarde, het kuipwerk van de GSX-8R zorgt voor drie kilo extra gewicht en doet de machine afkloppen op 205 kilogram rijklaar.

De GSX-8R komt er in Metallic Triton Blue, Metallic Mat Sword Silver en Metallic Mat Black. Sowieso een mooie aanvulling op het Suzuki gamma. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.