Suzuki GSX-8R: knapperd met een kuipje

Suzuki GSX-8R

Suzuki lanceerde vorig jaar de GSX-8S naked bike en V-Strom 800 DE allroad op basis van dezelfde 776cc paralleltwin. Het aanbod V-Stroms werd voor 2024 al aangevuld met een V-Strom 800 en nu krijgt ook de GSX-8S het gezelschap van de gekuipte GSX-8R. En die is verdomd sexy.

De GSX-8R ziet eruit als een GSX-8S met een halve kuip en heeft letterlijk en figuurlijk niet veel meer om het lijf. Zoek dus vooral niet te veel naar technische verschillen, want die zijn er niet.

Suzuki GSX-8R

Motorisch tapt de GSX-8R uit exact hetzelfde vaatje en ook op vlak van elektronica en rijwielmaten zijn de broers identiek. We hebben het dus over een 776cc paralleltwin van net geen 83 pk en 78 Nm die standaard aan een zesbak met up/down quickshifter wordt gekoppeld.

Op een halfgekuipt machientje met sportieve looks horen uiteraard clip-ons, al belooft Suzuki geen overdreven gestrekte zithouding, zodat je de GSX-8R ook voor langere ritten moet kunnen inzetten.

Suzuki GSX-8R

Het 5” TFT-dashboard werd onveranderd van de GSX-8S overgenomen, de twee boven mekaar gestapelde koplampen doen dan weer heel erg aan de GSX-S1000GT denken. Zowel op de GSX-8S als R zit het zadel op 810 mm boven Moeder Aarde, het kuipwerk van de GSX-8R zorgt voor drie kilo extra gewicht en doet de machine afkloppen op 205 kilogram rijklaar.

De GSX-8R komt er in Metallic Triton Blue, Metallic Mat Sword Silver en Metallic Mat Black. Sowieso een mooie aanvulling op het Suzuki gamma. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

Motorrijder abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op Motorrijder! Elke maand serveert Motorrijder een flinke portie motorvitaminen met het laatste

Ténéré Travel Trophy

Ténéré Travel Trophy: ook in 2024

Na de succesvolle eerste editie afgelopen zomer, wordt er ook in 2024 een Ténéré Travel Trophy georganiseerd. Dit keer start de reis in de Duitse