Uit de oude doos: 1985 Daytona 200

Freddie Spencer 1985 Daytona 200

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn, maar daar kijken we met de glimlach doorheen en we hopen van jullie hetzelfde.

In 1985 wordt 44e editie van de Daytona 200  – opgelet, spoiler alert – gewonnen door Freddie Spencer. Spencer had tot dan nog nooit een race op Daytona gewonnen … en nu ging hij zowaar de geschiedenisboeken in als eerste racer ooit met drie overwinningen: zowel de 200, de Formula One National als de Formula 2 schreef hij op zijn naam. Spencer deed dat aan boord van een Honda VF750F en maakte er zo een all-Honda podium van, met Wes Cooley als runner-up en Jeff Haney op de derde plaats.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.