Uit de oude doos: Laagvliegers op Isle of Man

Peel Grand Prix

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn, maar daar kijken we met de glimlach doorheen en we hopen van jullie hetzelfde.

Oké het zijn twee wielen te veel, maar tweetakt, Rotax, Isle of Man … voor ons is het dan al lang goed! In mei 1985 organiseerde de Isle of Man Kart Racing Association voor het eerst een kartrace op een 1,25 mijl (zo’n goeie twee km) lang wegcircuit door Peel, na Douglas en Ramsey de derde grootste stad van het eiland. De mix van heuvels, uitdagende bochten en een passage langs de boulevard met topsnelheden tot 160 km per uur maakte van deze enige straatrace voor karts in de UK een behoorlijk spectaculair geheel. Deze beelden werden tijdens de Peel Kart Grand Prix van 1991 geschoten.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.