Wildcard: Ben Bostrom – WSBK, Laguna Seca 1999

Ben Bostrom WSBK Zuid-Afrika 2000

Het blijft een intrigerend gegeven, de wildcard, vooral omdat ze weleens voor verrassingen zorgt. We blikken dan ook met plezier terug op een aantal legendarische wildcard deelnames van de voorbije decennia.

In 1999 kwam Ben Bostrom, op dat moment titelhouder en een van de titelkandidaten in de AMA Superbike, tijdens de WorldSBK-ronde van Laguna Seca solliciteren voor een zitje in het WK. Bostrom bracht Vance & Hines Ducati-teammaatje Anthony Gobert mee, met wie hij in de AMA zo goed als elke race de degens kruiste.

Gobert 1999

Ze wonnen elk een manche, voor Gobert al de zevende, maar voor Bostrom was het de eerste en hij mocht ook in 2000 dan ook fulltime naar het WorldSBK met het fabrieksteam van Ducati. In 2001 won Bostrom zes races, waarvan vijf op rij, en eindigde als derde in de eindstand. In 2002 won ‘ie helaas geen enkele race en hij keerde het jaar erop dan ook terug naar de AMA.

In 2003 won Bostrom nog het AMA Supermoto-kampioenschap en hij mocht tijdens de eerste X-Games de gouden plak voor winst in de Supermoto-wedstrijd mee naar huis nemen.

Ben Bostrom wordt volgend jaar vijftig 50, maar is nog steeds een van de coolste dudes die we de voorbije decennia in de racepaddocks hebben zien passeren…

Ben Bostrom WSBK Valencia 2000

Deel

Gerelateerde artikels