Yamaha breekt hoogterecord

In maart van dit jaar reed Pol Tarres in Argentinië met een Ténéré 700 de Mercedario op, een van de hoogste bergen in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, en bereikte een hoogte van 6.157,5 meter – een absoluut record voor een tweecilinder.

Pol Tarres is het neefje van zevenvoudig wereldkampioen trail Jordi Tarrés en kan zelf ook een aardig stukje met de motor rijden. Dat bewees ‘ie onder andere ook al in de ‘Seeker’-documentaires, en de man is niet voor niks een helft van het Ténéré World Raid Team. Dat team nam onlangs (ter voorbereiding van de Africa Eco Race in oktober) nog deel aan de Tunisia Desert Challenge.


Over de recordklim, die volgens Yamaha in minder dan drie maanden werd gepland, werd een documentaire gedraaid die onlangs werd gelanceerd. “Het belangrijkste doel van onze expeditie was om motor en rijder te testen in de zwaarst mogelijke omstandigheden, en wel via het pad dat gebruikt wordt door de bergbeklimmers,” vertelt Tarres over zijn recordklim.


“Op 12 maart vertrok ik vanuit het basiskamp op 3.000 m hoogte, legde 10 km af en sliep in het tussenkamp op 4.500 m hoogte. Twee dagen later bereikte ik het hoogste punt dat ooit met een twin werd bereikt, namelijk 6.157,5 meter.”

Maar het kan altijd beter, toch ? Yamaha en Tarres zijn ervan overtuigd dat ze met de Ténéré 700, over de 7.000 meter kunnen gaan. Wordt vervolgd…

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij