Yamaha GYTR YZF-R1

Trouwe lezers van dit blad herinneren zich vast de extra bijlage bij het juli-nummer die helemaal gewijd was aan de 20ste verjaardag van Yamaha’s YZF-R1, ‘R1’ voor vrienden. Een fijne verjaardagsverrassing, daar niet van, maar Yamaha had zelf zo ook z’n ideeën over hoe dat twintigjarig jubileum enig luister bij te zetten: een extreem gelimiteerde GYTR YZF-R1 in de originele kleurstelling van de eerste generatie.

Een esthetisch pareltje dat regelrecht is geïnspireerd op de machine waarmee Michael van der Mark eerder dit jaar de 8 uren van Suzuka won. Zo krijgt de GYTR onder meer een racekabelboom, race-ECU, snelgas en rijwieltechnische aanpassingen: voor een Öhlins FGRT 219 UPSD met volledig instelbare stuurdemper, achter een TTX36 GP. Om behalve je hart ook je trommelvliezen in vervoering te brengen, installeerden de blauwbloezen ook nog even een volledig titanium Akrapovic Evo 2-systeem. Al zal je er niet gauw eentje tussen de files zien flitsen: de GYTR is alleen voor het circuit. En had je gehoopt er eentje in je eigen renstal te kunnen parkeren, dan kun je dat inmiddels shaken: er werden er namelijk welgeteld twintig gebouwd die – je voelt ‘m al aankomen – hopeloos uitverkocht zijn.

Deel

Gerelateerde artikels

Suzuki GSX-S950

Suzuki deelt nieuwe kleurtjes uit

Yep, het is weer die tijd van het jaar: in afwachting van het echte modelnieuws komen de fabrikanten alvast met de nieuwe kleurstellingen voor modeljaar