Yamaha lanceert Ténéré Spirit Experience

Yamaha Ténéré Spirit Experience

Offroaden is hot, dat is geen nieuws. Zowat elke zichzelf respecterende rallyorganisatie heeft dezer dagen een soort van ‘light’ klasse waarin ook amateurs zich duchtig maar vooral op een veilige manier kunnen uitleven.

Yamaha pikt slim in op die trend en lanceert de Ténéré Spirit Experience waarin Ténéré-eigenaars samen met het officiële Yamaha World Raid Team kunnen deelnemen aan enkele van ‘s werelds beroemdste woestijnrally-evenementen.

In totaal worden 20 Yamaha-rijders samen met hun motorfiets naar de door hen gekozen woestijnrally vervoerd. Daar rijden ze samen met de rallyrijders zowel de eigenlijke route als een parallelle route en verblijven ze elke avond samen met het raceteam in het kamp. Ben je Ténéré-eigenaar en wil je van een woestijnrally proeven zonder de intense druk van competitie, dan is dit event iets voor jou.

Yamaha Ténéré Spirit Experience

Met de Ténéré Spirit Experience biedt Yamaha een totaalpakket van start tot finish: voorbereiding, vlucht, vervoer van de motorfiets… Deelnemen kan gewoon met je eigen standaard Ténéré, eventuele technische aanpassingen die nodig zijn voor het event worden door de organisatie uitgevoerd. Wie dat wenst kan voorafgaand aan het event rij- en/of navigatieskills bijschaven in een Ténéré Centre.

De 2023 Ténéré Spirit Experience omvat vier woestijnrally-evenementen: de Morocco Desert Challenge in april, de Hellas Rally in mei, de Transanatolia in september en de Tunisia Desert Challenge in oktober. Meer info vind je op de Ténéré Experience website.

Yamaha Ténéré Spirit Experience

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.