Yamaha Ténéré 700 Explore

Yamaha Ténéré 700 Explore

Nadat Yamaha naast de standaard Ténéré 700 eerder al de Rally Edition, World Raid, World Rally en onlangs nog de Ténéré 700 Extreme in de line-up parkeerde, bleek er helemaal onderin de doos met Ténéré’s warempel nóg eentje te zitten: de Explore.

Die krijgt een lagere zithoogte (860 mm, 15 mm lager dan de gewone Ténéré 700), een rechtstreeks gevolg van de 20 mm kortere veerwegen van het herziene KYB veerwerk, waarbij ook de veerconstantes voor- en achteraan licht verhoogd werden. Concreet gaat het dan om een 43 mm KYB voorvork met 190 mm veerweg, de KYB monoshock achteraan doet het met 180 mm veerweg.

Yamaha Ténéré 700 Explore

Het scherm van de Ténéré 700 Explore is hoger en breder dan op de standaard Ténéré 700, voor een 50 % groter oppervlak en dus meer bescherming tegen de weerselementen. Een quickshifter en zijkoffers behoren tot de standaard uitrusting, wie dat wenst kan tegen een meerprijs ook kiezen voor originele Yamaha zijkoffers of soft luggage.

Terwijl het nog wachten is op de prijs van de 2024 Ténéré Explore, dromen wij alvast luidop van een soort van ultieme Extreme Rally World Raid Explore Edition…

Deel

Gerelateerde artikels

Motorrijder december 2023

Dit was 2023!

De Sint is in aantocht en ook Kerst & Nieuw loeren om de hoek, hoog tijd om het motorjaar af te ronden. En hoe kunnen