Yamaha Ténéré 700 Explore

Yamaha Ténéré 700 Explore

Nadat Yamaha naast de standaard Ténéré 700 eerder al de Rally Edition, World Raid, World Rally en onlangs nog de Ténéré 700 Extreme in de line-up parkeerde, bleek er helemaal onderin de doos met Ténéré’s warempel nóg eentje te zitten: de Explore.

Die krijgt een lagere zithoogte (860 mm, 15 mm lager dan de gewone Ténéré 700), een rechtstreeks gevolg van de 20 mm kortere veerwegen van het herziene KYB veerwerk, waarbij ook de veerconstantes voor- en achteraan licht verhoogd werden. Concreet gaat het dan om een 43 mm KYB voorvork met 190 mm veerweg, de KYB monoshock achteraan doet het met 180 mm veerweg.

Yamaha Ténéré 700 Explore

Het scherm van de Ténéré 700 Explore is hoger en breder dan op de standaard Ténéré 700, voor een 50 % groter oppervlak en dus meer bescherming tegen de weerselementen. Een quickshifter en zijkoffers behoren tot de standaard uitrusting, wie dat wenst kan tegen een meerprijs ook kiezen voor originele Yamaha zijkoffers of soft luggage.

Terwijl het nog wachten is op de prijs van de 2024 Ténéré Explore, dromen wij alvast luidop van een soort van ultieme Extreme Rally World Raid Explore Edition…

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken

Toeren 2024

Klein budget, grote pret

Het is een boutade van hier tot in Tokio, maar als motorrijder weten we dat de reis het doel is. Maakt niet uit waar je