Yamaha MT-10 SP … en andere updates

Na de nieuwe MT-10 mocht een SP-versie natuurlijk niet ontbreken. Die krijgt traditioneel andere kleuren/graphics en natuurlijk ook meer high-end vering, in dit geval de allernieuwste semi-actieve Öhlins.

Öhlins’ elektronisch gestuurde veersysteem van de laatste generatie biedt dankzij het gebruik van een nieuwe regelklep en dempingstechnologie met meer aanpassingsmogelijkheden. Er zijn drie semi-actieve dempingsmodi en drie handmatige instellingen. Stoer detail op de SP is de driedelige bellypan. De MT10-SP wordt midden 2022 bij de dealers verwacht.

XSR700 & XSR700 XTribute

Ook de XSR700 is helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Inspiratie voor de kleurstellingen vond Yamaha in hun rijke verleden, meer bepaald bij de tweetakt RD350LC uit begin jaren 80.


Maar er is meer aan de hand dan de kleur alleen. Zo kreeg de verlichting een upgrade (led rondom) en werd de lay-out van het dashboardje aangepast. Ook de remmen kregen een update, met grotere 298 mm schijven voor. De voorvork werd herzien, en uiteraard hangt er nu de Euro5-conforme CP2-tweecilinder in het frame.

Het frame, de tankconstructie en het zadelontwerp zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Zo blijft de XSR700 eenvoudig zelf te customizen. In dat opzicht kreeg de radiator ook nieuwe zijpanelen; niet alleen voor een strakkere look, maar ook om de richtingaanwijzers vooraan te kunnen verwijderen.


De nieuwe XSR700 (Heritage White of Heritage Black) en XSR700 XTribute, Yamaha’s eerbetoon aan de XT500 (Tech Black), zijn vanaf april 2022 verkrijgbaar.

Verder laat Yamaha nog weten dat de Ténéré 700 voor 2022 nieuwe kleurtjes krijgt (Icon Blue en Midnight Black), en ook de Ténéré 700 Rally Edition krijgt een nieuwe jas. De Heritage White kleurstelling krijg wit bodywork met de bekende rode speeblocks, een rood/zwart zadel en goudkleurige velgen.


Last but not least zijn vanaf 2022 de vorig jaar vernieuwde MT-09 en SP vanaf 2022 verkrijgbaar in 35kW-versie (A2-rijbewijs), en is ook de MT-03 nu helemaal Euro5-compatibel dankzij een geüpdatet blokje. Alle MT-modellen (behalve de SP-versies) zijn volgend jaar verkrijgbaar in de übercoole Cyan Storm-kleurstelling.
Prijzen van alle 2022-modellen worden later nog bekendgemaakt.

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra

BMW Museum

BMW Jubileumtentoonstelling in München

Ter gelegenheid van 100 jaar BMW Motorrad opende het merk een grote Jubileumtentoonstelling die een overzicht biedt van 100 jaar BMW Motorrad-geschiedenis. De expo zal