Motor Revival Zolder 2025

Motor Revival Zolder

Werd Snelheid en Spektakel afgelopen zomer nog geannuleerd vanwege de strakke lokale wetgeving, dan pakt Hendrik De Rycker – de man achter Snelheid en Spektakel – het volgend jaar helemaal anders aan met de groots opgezette Motor Revival Zolder op 21 en 22 juni 2025.

Dat weekend wordt Circuit Zolder het toneel van een nieuw spectaculair, eenmalig motorsportevenement: Motor Revival Zolder. Met een mix van legendarische motoren, parades, internationale racelegendes en hedendaagse snelheidswedstrijden belooft het alvast de moeite te worden.

“Motor Revival Zolder is een unieke verbindende totaalbeleving met motoren en motorrijders in de hoofdrol. Hiermee blazen we de ziel van de motorsport nieuw leven in, door iconen uit het verleden en innovaties van de toekomst samen te brengen op één legendarisch circuit. Het wordt een ode aan passie, snelheid en traditie”, belooft organisator Hendrik De Rycker.

Motor Revival Zolder Hendrik de Rycker

Hebben alvast toegezegd om niet alleen aanwezig te zijn, maar ook deel te nemen aan een speciale parade: Juliaan Van Zeebroeck, de eerste Belg die een GP-wegrace won, Henk van Kessel (Nederlands wereldkampioen 50cc), Stéphane Mertens (Belgisch vice-Europees kampioen 250cc en meervoudig wereldkampioen endurance), Jon Ekerold (Zuid-Afrikaans wereldkampioen 350cc), Werner Daemen (voormalig professioneel wegracepiloot en succesvol teammanager van het fabrieks BMW-team), Vincent Lonbois, Yan Ancia… De komende weken zullen er meer namen bekendgemaakt worden, hou dus zeker motorevivalzolder.be in de gaten.

Naast een flink aantal zeer bijzondere motoren, zullen er ook hedendaagse innovaties te zien zijn, samen met klassieke motoren die de geschiedenis van de motorsport belichamen. Het evenement biedt dus een breed spectrum aan motoren, van iconische racemodellen tot moderne technologische innovaties.

Met een ambitie om meer dan 15.000 bezoekers te verwelkomen uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, biedt het evenement een totaalbeleving voor jong en oud, motorfan of niet.

Meer info en tickets: motorrevivalzolder.be.

Deel

Gerelateerde artikels

Energica Experia

Energica is (bijna) failliet

Elektrische voortstuwing in combinatie met een motorfiets blijkt tot op heden nog steeds geen gelukkig huwelijk. Nadat onlangs al bekend werd dat de verkoopcijfers van