BMW GS Trophy trekt in 2024 naar Namibië

BMW GS Trophy 2024

BMW heeft bekendgemaakt dat de GS Trophy in 2024 in Namibië wordt georganiseerd. Wie zin heeft in een portie avontuur, kan zich alvast beginnen voorbereiden.

De BMW GS is de stamvader van de avontuurlijke motoren; maar net zoals ondertussen ook huismoeders hun koters in een 4×4 naar school brengen, rijdt inmiddels een halve populatie absoluut niet avontuurlijk aangelegde medemensen op een BMW GS of een afgeleide. Gevolg: het imago van de avontuurlijke motor was zichzelf zo stilaan een beetje aan het uithollen. “Kunnen we wel iets aan doen”, bedachten de Beierse marketeers en lichtjes geïnspireerd door de Camel Trophy kwamen ze in 2008 met de BMW GS Trophy op de proppen.

Die hoogmis van de offroad stuurmanskunst en kameraadschap op twee wielen werd in 2008 voor het eerst in Tunesië georganiseerd, in de volgende edities trok het tweejaarlijkse circus langs alle continenten (Zuid-Afrika, Chili, Canada, Thailand, Mongolië en New-Zeeland) met Albanië als adembenemend terrein voor de 2022-editie. Met de terugkeer naar Afrika in 2024 is de cirkel rond, in Namibië – een buurland van Zuid-Afrika – keert de GS Trophy in 2024 letterlijk en figuurlijk terug naar zijn roots.

 

GS Trophy 2024

Voor meneren en mevrouwen
Wie nu nog zijn rijbewijs moet halen zal vermoedelijk net iets te laat zijn om deel te nemen aan de 2024 GS Trophy, want de nationale voorrondes worden dit jaar gereden. In vijftien landen of regio’s wordt een preselectie gehouden, voor de Benelux wordt er één team samengesteld.

De zogeheten ‘pre-qualifier’ voor de Benelux vindt op 21 en 22 juli in het Nederlandse Loon op Zand plaats. Nieuw is dit jaar dat in de marge van de BMW Motorrad Days (die dit jaar van 7 tot 9 juli in Berlijn worden georganiseerd om de honderdste verjaardag van BMW te vieren) er een kwalificatieronde is voor een internationaal team voor de 2024 GS Trophy.

Voor de in totaal zes damesteams die er gevormd worden zal BMW eveneens internationale selectiedagen organiseren, volgend op een nationale preselectie. Begint dat allemaal verdacht veel op Eurosong of godbetert The Masked Singer te lijken, weet dan dat geselecteerd worden voor de BMW GS Trophy wel degelijk afhangt van je eigen kunnen. Naast een aardig potje (offroad) motorrijden moet je kunnen navigeren, in team kunnen werken en taaier zijn dan de zool van je crosslaars.

BMW of Yamaha?
Een exacte datum voor de 2024 BMW GS Trophy is er nog niet, alle andere informatie over het evenement vind je hier. BMW is uiteraard niet het enige merk dat zijn klanten een avontuurlijke wortel voor de neus houdt, ook Yamaha-rijders komen aan hun trekken. Wie ons eind 2024 komt vertellen dat de voorbije twee jaar maar saai waren op de motor heeft dat dus vooral keihard aan zichzelf te danken…

BMW GS Trophy 2024

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.