Euro 5 verplicht Harley-Davidson te stoppen met Street- en Sportster-modellen in Europa

Nog op zoek naar een 750/883/1.202cc Street of Sportster uit Milwaukee? Wees er dan snel bij, want Harley-Davidson

De grootscheepse Rewire-reorganisatie waar ’s werelds bekendste motormerk momenteel middenin zit, betekent onder andere het einde van de fabriek in het Indiase Bawal. Reden? Tegenvallende resultaten (de Street-modellen slaan niet aan), de negatieve publiciteit in eigen land vanwege de productie in een lagelonenland én de komst van het alom gevreesde Euro5.

Die alom gevreesde Euro5-norm hakt er stevig in, vooral bij luchtgekoelde modellen en zorgt ervoor dat het niet meer loont om bepaalde modellen (te hoge kosten, verlies van prestaties) klaar te stomen voor de strenge Europese homologatie-eisen. Onder de gesneuvelden onder andere de Street 750, Street Rod, Iron 883, Super Low, Sportster 1200 Custom, Iron 1200, Forty-Eight, Forty Eight Special, Super Low 1200T en Roadster modellen.

We kunnen stilletjes gewag maken van het einde van een tijdperk…

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.