Joan Mir naar Repsol Honda

HRC heeft vandaag bekendgemaakt dat 2020 MotoGP-wereldkampioen Joan Mir de overstap zal maken van Suzuki naar het Repsol Honda team.

Het was al zo goed als zeker, maar nu dus officieel, Joan Mir zal in 2023 en 2024 als Repsol Honda-rijder aan de start van het MotoGP-seizoen beginnen. Mir trekt daarmee de Suzuki-deur achter zich dicht – die sowieso vanaf 2023 gesloten blijft, gezien Suzuki de MotoGP en quasi elke andere vorm van motorsport laat voor wat het is.

Mir, nog steeds maar 24, heeft al een Moto3- en MotoGP-titel op zak en blijft een supertalent. Hij vervangt Pol Espargaró, die terugkeert naar zijn voormalige teambaas Hervé Poncharal – die op zijn beurt dan weer aankondigde dat zijn Tech 3 KTM’s vanaf volgend jaar Tech 3 GasGas’en worden.

Afijn, belangrijk voor HRC is dat Mir samen met teamgenoot Marc Márquez weer een Honda ontwikkelt die een vuist kan maken. Het herstel van Márquez verloopt dan wel erg voorspoedig, maar de lange inactiviteit moet zelfs iemand als MM93 parten spelen. Er zal dus ook heel hard op Mir gerekend worden om de Honda terug naar het podium te sturen, in plaats van te strijden om de schamele punten in de achterhoede.

Ook Mirs huidige Suzuki-teammaatje Alex Rins vond onderdak bij Honda, en wel bij de heren en dames van LCR als vervanger van de naar Gresini Ducati verkaste Alex Márquez.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde