Verse kleurtjes en (iets) meer elektronica voor Norden 901

Husqvarna Norden 901

Twee jaar na de introductie van de Norden 901 gunt Husqvarna zijn reisenduro met uniek smoelwerk een bescheiden upgrade/update. De nieuwe combinatie van grijs met gele graphics springt in het oog, de elektronische upgrade kan je uiteraard niet zien.

De hardware blijft op de kleurtjes na identiek, geen wijzigingen dus aan het CrMo frame, de 105 pk sterke 889cc paralleltwin of de instelbare WP APEX verenwinkel. De hellingshoekgevoelige tractiecontrole is wel herzien en laat voortaan in de Explorer rijmodus tien niveaus van achterwielslip toe.

De nieuwe uitlaat is in overeenstemming met de Euro5+ regeltjes en aan de zijkant van het dashboard zit een nieuwe USB-poort zodat wereldreizigers ook in de Gobiwoestijn hun navigatieapparatuur kunnen bijladen. Mocht het onderweg toch even gloeiend mis gaan, dan staan de vernieuwde gevarenlichten ter beschikking (de vier knipperlichten dus).

De 2024-variant van de Norden 901 staat al op de website van de fabrikant, maar in de configurator vind je voorlopig enkel de 2023-versie van 15.499 euro. Met andere woorden: nog even geduld voor je je spaarvarken aan diggelen slaat.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R20 Concept

BMW onthult R20 Concept

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is iets waar wij stervelingen doorgaans ver vandaan blijven, al was het maar omdat we niet langs de gesloten hekken

Toeren 2024

Klein budget, grote pret

Het is een boutade van hier tot in Tokio, maar als motorrijder weten we dat de reis het doel is. Maakt niet uit waar je