Nieuw modeljaar, nieuwe kleuren

Kawasaki Versys 1000 SE

Traditioneel worden zo rond de aanvang van de herfst de nieuwe kleurtjes voor het komende modeljaar uitgedeeld, zo ook bij Kawasaki. We zetten de oogst tot nu toe even op een rijtje.

Ninja 650
Allemansvriend Ninja 650 kreeg voor dit jaar al een modelupdate, zo pronkt de sportieve middenklasser sinds 2023 met drievoudig instelbare tractiecontrole, ledrichtingaanwijzers als aanvulling op de overige ledverlichting en een TFT-kleurendisplay, uiteraard met connectiviteit. Voor 2024 blijven Lime Green KRT-edition en Metallic Matte Graphenesteel Gray in het gamma, nieuw is de Ebony met Candy Lime Green accenten. De Ninja 650 is vanaf oktober beschikbaar.

Kawasaki Ninja 650

Z650
Ook de Kawasaki Z650, het naakte broertje van de Ninja 650, kreeg voor 2023 drievoudig instelbare tractiecontrole, TFT-kleurendisplay en de ledverlichting rondom. Zoals we begin dit jaar konden vaststellen is de Z650 nog steeds een topper van een stuurfiets, die pas tegen z’n beperkingen aanloopt als je voor superbike-tempo gaat. De Metallic Matte Graphenesteel Grey met groen frame gaat nog een extra jaartje mee, nieuw voor 2024 zijn Candy Persimmon Red met rood frame en Pearl Storm Gray met zwart frame. Ook de Z650 staat vanaf oktober in de showroom.

Kawasaki Z650

Z900
De Z900 blijft een van de populairste jongens van de naked-klas, en daar heeft die koppelrijke, smeuïge 948cc vier-in-lijn zeker iets mee te maken. Ook voor 2024 is er uiteraard een 70 kW-versie die voor A2-rijders makkelijk omgezet kan worden naar 35 kW. Kleurstellingen voor het nieuwe jaar zijn Candy Persimmon Red met rood frame en Metallic Spark Black/Metallic Matte Dark Gray met zwart frame. De Metallic Matte Graphenesteel Grey versie met groen frame mag het nog een extra jaartje uitzingen. De Z900 staat vanaf eind deze maand bij de dealers.

Kawasaki Z900

Z900 SE
De SE-versie doet het met een volledig instelbare 41 mm UPSD en instelbare Öhlins S46 monoshock. De radiaal gemonteerde Brembo M4.32 remklauwen in combinatie met schijven en blokken van hetzelfde merk, staalomvlochten remleidingen en een Nissin hoofdremcilinder moeten voor betere remprestaties zorgen in vergelijking met het ‘gewone’ broertje. De Kawasaki Z900SE is vanaf eind september beschikbaar, en wel in Metallic Spark Black met Candy Lime Green accenten en frame.

Kawasaki Z900 SE

Versys 1000, 1000 S en 1000 SE
Ook Kawasaki’s populaire adventure tourer gaat in stijl het nieuwe jaar in. Die is er zoals bekend in drie versies. De standaard Versys 1000 is het instapmodel, die met o.a. een quickshifter (up), cruisecontrole, viervoudig instelbare tractiecontrole, hellingshoekgevoelig ABS, verstelbaar windscherm en middenbok overigens wel over een prima basisuitrusting beschikt. Die houdt het voor 2024 op Metallic Matte Graphenesteel Gray en Metallic Spark Black.

Kawasaki Versys 1000

De Versys 1000 S is de luxere uitvoering, met onder meer een up/down quickshifter, TFT-display met connectiviteit, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting… Toppertje van deze drie is natuurlijk de Kawasaki Versys 1000 SE met z’n semi-actieve elektronische vering. 2024-kleurtjes zijn Metallic Diablo Black / Metallic Phantom Silver en Metallic Matte Dark Gray / Metallic Diablo Black. De 2024-prijzen van alle modellen worden later nog bekendgemaakt, meer info vind je op kawasaki.be.

Kawasaki Versys 1000 SE

Deel

Gerelateerde artikels